Wild whisky weekend!

Ken je van die maandagen waar je dan aan begint en dat je hoopt dat het snel vrijdagavond is? Nou wij hebben dat niet per se heel vaak, maar dit was toch wel een weekend om naar uit te kijken hoor.

Weet je waarom?

Open flessen avond van Liquid Gold en een whisky tasting op een rondvaartboot in Amsterdam. That’s why!

Life.Is.Good.

Open flessen avond

Zoals ieder jaar, in december, is het traditie bij slijterij Liquid Gold om een open flessen avond te hebben. Hierbij worden alle (met respect) restanten van het afgelopen jaar neergezet en mag je naar hartelust zelf je glaasje volschenken. Dit jaar waren er weer 146 flessen neergezet.

Schotse, Ierse en Japanse whisky’s waren er naar hartelust. Maar ook Duitse, Nederlandse en zelfs wat bourbon was er te proeven. Hoe nice! Zoals we ook gewend zijn van Liquid Gold waren er ook de gebruikelijke hapjes om de smaakpapillen fris te houden. Toast met pate en compote en hun fameuze zalm. Alleen daarvoor zou je al naar de tasting komen.

Tijdens dit soort avonden is het natuurlijk de uitdagingen om iets te proeven wat je nog niet geproefd hebt. Zo hebben we genoten van een Aberfeldy uit 1990, gebotteld door Gordon & MacPhail in de Connoisseurs Choice serie, een Arran met Amarone Cask finish en een all-time favorite een 10 jaar oude Edradour gebotteld door Signatory.

We on a boat!

Na vrijdag komt zaterdag, en we zeiden al dat het een goed weekend was, want Japanse whisky drinken op een rondvaart boot in Amsterdam tijdens het Amsterdam Light Festival is natuurlijk niet iets wat je elke dag doet.

We waren uitgenodigd door Dirk van Liquid Gold. Hij was de host van deze tasting, had vrijkaarten, en wij zijn die aardige boys dus wilde hij ons er wel bij hebben. Deze tasting was een initiatief van The Spirit of Amsterdam, die in samenwerking met Liquid Gold en Reypenaer kaas een hele mooie tasting heeft neergezet. We hebben mogen genieten van o.a. de Nikka Coffey Grain, Togouchi 9 jaar oud maar ook van de Yamazaki Distiller’s Reserve.

De whisky waar wij heel blij van werden omdat wij deze al een tijd niet hadden gedronken was de Hakushu Distiller’s Reserve. Voor Japanse begrippen een geturfde whisky, die in de neus zeer kruidig is, in de mond praktisch hetzelfde maar dan ook nog een vleugje citrus en dan in de afdronk die lekkere punch van dat beetje smoke wat deze whisky heeft.

Dankzij kennis die Dirk & Kees samen hebben, de kaas van Reypenaer en de geinige kunstwerken op de grachten van Amsterdam, was deze tasting een leuke unieke ervaring.

Zondag

Zondag was gewoon zondag, we hebben niks gedronken behalve water. Maandag weer werken toch….

Oja!

Er gaan in het nieuwe jaar mooie dingen aankomen. Hou onze Instagram in de gaten en zet alvast 6 april in je agenda, doe dan, wordt mooi.

Vind je dit artikel leuk?

Reageer hieronder

We gebruiken cookies om onze dienst te verbeteren.