Tastings

Wil jij een volledig verzorgde Whisky-tasting beleving?

Wij zijn The Whisky Society Haarlem en kunnen dit voor jou verzorgen! Wij zorgen voor een toffe invulling van jouw event, waarbij je volledig op kan gaan in het genot van whisky. 

Voor een gezelschap vanaf 8 personen, want samen is toch leuker dan alleen. 

Whisky proeverijen op maat is wat wij doen, jij hoeft niets anders te doen dan genieten. Wij komen naar je toe en nemen alles mee wat nodig is voor een leuke tijd!

Wat wij voor je kunnen doen

Onze tastings

Wij onderscheiden ons door onze grote whisky kennis, onze reisverhalen over o.a. Schotland en Japan en het feit dat wij een ontspannen sfeer weten te creëren waarin jij volledig kan genieten.

Een whisky tasting bestaat meestal uit 6 verschillende whisky’s, wat kleine versnaperingen erbij om de smaakpapillen fris te houden en natuurlijk een ondersteunend verhaal.

In plaats van jou te vertellen over proefnotities, smaakprofielen en veel onnodige details te roepen, staat bij ons jouw plezier voorop. Wij voelen aan wat ons publiek wil, en stemmen ons verhaal daar op af. Hierdoor is de tasting altijd op maat.

De kosten voor een whisky tasting op maat bedragen 45 euro per persoon. Hier zitten ook altijd wat versnaperingen bij, waaronder de beroemde, door Mitchell zelf gerookte zalm! 

Eventuele extra’s of bijzondere wensen (denk hierbij aan: speciale Malts, exclusieve whisky, bijzonder landen van herkomst of luxere bijgerechten) zijn zeker mogelijk. Laten we het daar eens over hebben!

ウイスキー 

Japan

Japan, land van de rijzende zon en tevens van zeer hoogwaardige whisky. Waar de Schotten zich aan allerlei regels moeten houden tijdens het productieproces, doen de Japanners dat natuurlijk ook mits het product er niet onder leidt. Perfectie is waar het de Japanners om gaat en dat is onmogelijk, maar ze komen wel in de buurt… denken ze.
Een Japanse proeverij zal in het teken staan van mooie verhalen over de Japanse cultuur, het eten en natuurlijk de whisky. Een standaard proeverij bestaat uit 6 whisky’s en als je wil kunnen we er ook voor zorgen dat de smaakpapillen fresh blijven.

Schotland

Uisge-beatha

Vraag ons niet tijdens een proeverij om dit uit te spreken, daar beginnen we niet aan. Het is Gaelic voor whisky. Gaelic spraken ze vroeger in Schotland, nu gelukkig gewoon Engels. Schotland is whisky en whisky is Schotland. Er is in Schotland een gigantische diversiteit aan whisky te ervaren. Dit proberen wij altijd in onze proeverijen over te brengen. Een Schotse proeverij is niet in een kort stukje tekst samen te vatten. 6 flessen is gebruikelijk, en het thema bepalen we samen. Denk aan bepaalde regio’s, horizontale proeverij van een distillery of whisky’s van de wat onbekendere distilleries.

Ierland

Uisce-beatha

De Ierse whiskey zijn sinds korte tijd weer in opkomst, en dat is een goed teken. Ierse whiskey is namelijk gewoon heerlijk! Ierse whiskey onderscheidt zich van Schotse door manier van schrijven. Dit schrijf je dan ook met een E tussen de K en de Y. Dat is niet het enige verschil natuurlijk. De Ierse whiskey traditie is anders dan de Schotse, denk hierbij aan het drie keer distilleren van de new make spirit. Wat dit precies inhoudt en nog meer leuke verhalen vertellen wij je graag tijdens een proeverij. Tijdens de proeverij kunnen we er ook voor zorgen dat de smaakpapillen fresh blijven.

Verenigde Staten

Whiskey

Amerikaanse whiskey gaat verder dan Moonshine, dat u het even weet. Rogge, mais maar tegenwoordig ook Single Malts als basis van goede, mooie whiskey. Bourbons ken je misschien van Jack Daniels maar er is werkelijk waar zoveel meer wat echt heerlijk is! Amerikaanse whiskey heeft door de drooglegging een zeer rijke geschiedenis en heeft volop mooie verhalen waardoor je dit product meer gaat waarderen. Een Amerikaanse proeverij is zeer de moeite waard omdat wij merken dat het wat imagoproblemen heeft en dit is onterecht!

Gin

Helaas zijn wij gestopt met het aanbieden van Gin proeverijen. Wel hebben wij nog onze eigen Gin die verkrijgbaar is bij Speciaalslijterij Liquid Gold in Haarlem. 

Contact

Whisky Society Haarlem